Archiwum

    Wiele knajp z chińskim jedzeniem prowadzi catering. Jest to szybkie i tanie jedzenie na telefon, które można zamówić najczęściej o każdej porze dnia i nocy, co jest niebagatelnym plusem dla osób, które znajdują się w centrach większych miast, w których nierzadko przychodzi nam pracować do późnych godzin nad ranem. Zazwyczaj kuchnie takie nazywane są kuchniami azjatyckimi - bo trudno nazwać je jednoznacznie chińskimi, tajlandzkimi czy wietnamskimi. Jest to jeden wielki mix, który trudno określić jeśli chociaż trochę znamy się na jedzeniu azjatyckim. Profesjonalny catering, którego baza znajdują się w centrum miasta powinien realizować zamówienia w czasie nie dłuższym niż pół godziny po zamówieniu telefonicznym. Jednakże bardo trudno jest spotkać taki szybki catering. Zazwyczaj musimy czekać około godzinę na dostawę pizzy do mieszkania. Poważnym błędem w tego typu zamówieniach jest żądanie od gości kwoty wyższej niż podano na stronie internetowej lub ulotce - należy mieć ze sobą zawsze rachunek.

    Jak ściągnąć do siebie klientów? Wieść niesie, że najlepsze restauracje nie potrzebują żadnego wsparcia i reklamy, żadnych ulotek. Dobre jedzenie i doskonała atmosfera potrafią obronić się same. Każdy z nas jest w stanie przypomnieć sobie najciekawsze miejsce w swoim mieście, które niekoniecznie było znane, ale jedzenie w nim serwowane było doskonałe, co przysparzało właścicielom właściwie bez przerwy klientów i stałych gości. Zazwyczaj są to miejsca, w których jest tez tanio. Jaki więc jest przepis na idealną restaurację? Tanie naturalne składniki kupowane na giełdzie z ekologiczną żywnością, wprost od rolników i świeże jedzenie, robione z sercem. Zazwyczaj osoby, które prowadzą doskonałe restauracje mogą pochwalić się tym, że w przeszłości prowadziły garkuchnie lub catering. Osoby, które potrafią ugotować dobrą zupę dla całego wojska zasługują na takie samo uznanie jak osoby, które prowadzą małe knajpki z niewielkimi porcjami i trzema stolikami w lokalu - jest to ten sam wysiłek karmienia ludzi.

Smakosze kawy

Kawa przez wiele osób traktowana jest jako napój kofeinowy, pity najczęściej rano, by łatwiej się obudzić i dodać sobie energii. Ale jest wiele osób, prawdziwych smakoszy kawy, dla których napój ten jest czymś więcej – delektują się nim, rozkoszują, a czas spędzony z filiżanką mocnego espresso czy innej kawy jest prawdziwą przyjemnością i relaksem.

 

Takie osoby, rzecz jasna, nie zadowalają się zwykłą kawą, do tego parzoną byle jak. Mają swoje ulubione gatunki, ziarna wysokiej jakości, które mielą tuż przed użyciem, by aromat był dokładnie taki, jak powinien być. Do tego potrzebne są wysokiej jakości, specjalistyczne urządzenia, ponieważ kawa zaparzona na przykład w najzwyklejszym ekspresie jest może smaczna, ale nie jest taka wspaniała, jakiej prawdziwi koneserzy dla siebie pożądają. Ostatnio popularne są zwłaszcza kawiarki, które, wykonywane ze specjalnych materiałów, są uważane za lepsze od ekspresów. Dobra wiadomość jest taka, że są też znacznie tańsze – dobrą kawiarkę można kupić już za 200 zł.

Comments are closed.